Karting Timing software

Karting Timing softwareDe kart race management van SMS-Timing helpt u om uw piloten van nauwkeurige rondetijden te voorzien.
Bovendien kunt u 
alles met betrekking tot timing controleren: geen enkele race zal gemist worden omdat er een transponder of iets anders defect is.
De timing software verstuurt automatisch live timing en posities naar de scoreborden en tv-schermen. Het kan gecombineerd worden met 3D-animaties, reclameboodschappen voor marketingdoeleinden en tv-streams om een zekere sfeer te creëren in uw karting.
Leden ontvangen een professioneel ontworpen print-out met hun eigen resultaten. Daarenboven krijgen zij automatisch een e-mail met hun resultaten met het logo van uw sponsor erin.

 

Kart race management

 

Onze karting software beheert alle soorten races en is compatibel met alle hardware wereldwijd: AMB MyLaps, Chronelec, BeChronized, Chronit, enz. De race management kan ook verbonden worden met de startlichten en uw ventilatiesysteem.

 

Arrive ‘n Drive

Het Arrive ‘ Drive systeem is ontwikkeld om uw baan en karts op de meest effectieve manier te gebruiken, zonder tijd te verliezen. Samen met u stellen wij een strategie op de welke geconfigureerd zal worden in de software, gericht op een maximale people flow voor deze activiteit.

Met de karting timing software is het mogelijk om een race voor te bereiden terwijl de andere nog bezig is. Dit is een onderdeel van het hele proces waar de pistecommissaris de ene groep naar hun karts leidt en de andere uit hun karts haalt.

Als u dat wenst, kan u het Arrive ‘n Drive systeem in manuele, semi-automatische of volledig automatische modus instellen, in het laatste geval betekent dit dat u de computer niet meer hoeft aan te raken en de toewijzing van de karts automatisch gebeurd. U kunt de karts ook toewijzen via een barcodescanner.

Als u menselijke fouten maakt wanneer u met het Arrive ‘n Drive systeem werkt, moet u in gedachten houden dat u deze fouten altijd kunt rechtzetten tijdens of na de race: voeg een ronde toe, de start van de race vroeger instellen, een finish ongedaan maken, de minimum rondetijd resetten enz..

 

Timing software SMS-Timing

 

Karttoewijzing

Er zijn verschillende manieren om karts toe te wijzen aan coureurs. Omdat de combinatie van comfort & efficiëntie cruciaal is in software, bieden wij u de volgende mogelijkheden:

timing software kart assignment

 • Handmatige toewijzing 1: de baancommissaris selecteert de karts en drukt op “Toewijzen”. De geselecteerde karts zullen willekeurig worden toegewezen aan de coureurs
 • Handmatige toewijzing 2: de baancommissaris voert de karts in via het toetsenbord. Het is ook mogelijk om elke kart te verslepen naar de naam van een coureur
 • Handmatige toewijzing 3: wanneer een race vol is, kan de baancommissaris op “Shuffle” drukken, zodat alle beschikbare karts willekeurig worden toegewezen
 • Handmatige toewijzing 4: de baancommissaris scant de QR-code die geprint is op het ticket van een coureur, en scant vervolgens de code van de kart waar de coureur in zit
 • Automatische toewijzing: wanneer een coureur de timing loop passeert, zal de software de kart aan de coureur toewijzen, omdat de software weet wie op welke positie stond

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de namen niet in te voeren en de coureurs zelf hun karts te laten kiezen. Ze dienen dan wel het nummer van de kart te onthouden.

 

Pit-Scherm: wie rijdt wat?

Zoals de automatische resultaten email na elke sessie, is de Pit Display een onderdeel van de timingsoftware. Simpelweg, zo snel als de track marshal een go-kart heeft toegewezen aan een piloot, zullen de naam van elke piloot, zijn afbeelding en het go-kart nummer verschijnen op een apart scherm.

Dit zal de people flow vergemakkelijken en mogelijke chaos vermijden. In feite wil je niet steeds op je klanten roepen om hen hun go-kart nummer mee te delen. Dit leidt sowieso tot verwarring en dus ook tijd- en geldverlies. Laat uw klanten dus zelf hun kartnummer controleren.

 

Dagplanning

Zelfs als u alleen maar onze timingsoftware gebruikt, kunt u uw sessies voor de dag plannen. Dit houdt in dat u zoveel sessies vantevoren kunt inplannen als u wilt. U kunt ook terug in de tijd kijken om statistieken te zien uit het verleden of om resultaten opnieuw af te drukken. Wanneer u de Booking-software, gebruikt, worden de coureurs hier ingevoerd. Dit bespaart tijd voor uw baanpersoneel omdat ze alleen maar de karts hoeven toe te wijzen wanneer u werkt met handmatige toewijzing.

 

Splittijden en Pit-in Pit-out

Wilt u een Formule 1-gevoel geven aan uw coureurs? Onze Timingsoftware kan splittijden bijhouden, zodat verschillende delen van uw baan getimed kunnen worden! Wij kunnen ook de tijd bijhouden wanneer een team in de pit staat, bijvoorbeeld wanneer ze van coureur wisselen of om te tanken.

 

Automatische vertraging van karts

De Timingsoftware kan alle karts vertragen tijdens de laatste ronde, individueel, vlak voor het pitgebied. De software gebruikt de gemiddelde rondetijd van iedere coureur en zal een signaal sturen naar een speciaal apparaat om een kart te vertragen, X seconden voor het pitgebied. Zo hoeft u geen slow-down loop en sensor sector per go-kart aan te schaffen. Met het DeHaardt slow-down systeem, zal uw baan veel veiliger zijn! Het is ook mogelijk om handmatig alle karts direct via de software te vertragen, net zoals met een afstandsbediening.

 

Speciale functies voor elektrische karts

Dankzij de Range extender kan je automatische snelheidsverhogingen instellen, afhankelijk van de rondetijden van elke bestuurder! Zo maak je je baan veiliger, omdat de snelheid van beginners gelimiteerd en daarna stilaan kan opgedreven worden.
Dit apparaat heeft ook een batterij-indicator voor de e-kart.

 

Evenementen en Grand Prix

karting timing event

Onze speciale “Events”-module stelt u in staat om eenvoudig groepen te verwerken, zoals bij bedrijfsevenementen en vrijgezellenfeesten. U kunt de resultaten sorteren op meeste ronden, beste gemiddelde, beste rondetijd of punten. Dit stelt u in staat om de finale op de best mogelijke manier voor te bereiden. U kunt zelfs uw eigen kampioenschap organiseren, aangezien de kalender ook terug in de tijd kijkt!

 

Raceresultaten: wat kunnen uw klanten zien?

Onze Timingsoftware zorgt voor een professionele set aan afdrukken, met duidelijke informatie over elke race. Elke coureur ziet zijn/haar gegevens, ronde voor ronde en de beste tijd en gemiddelde tijd zijn gemarkeerd. De records (dag, week, maand, jaar en voor altijd) worden ook getoond op dit papier. Het is mogelijk om een standaard hoeveelheid aan afdrukken in te stellen, en om een resultaat op aanvraag opnieuw af te drukken.

 

timing software printout

Als u kiest voor het Operationspakket, dan zult u een klantendatabase opbouwen. Dit houdt in dat u veel e-mailadressen zult kunnen verzamelen, zodat de Timingsoftware automatisch de raceresultaten naar iedere coureur kan verzenden. Met ons marketingpakket worden de gedetailleerde resultaten zichtbaar via uw Facebook app, en via de HDTV Displaysoftware en de speciale website plug-insDe Mobiele app stelt uw klanten in staat om direct hun gedetailleerde resultaten te zien op hun smartphone! Niet-coureurs kunnen de race ook volgen, live via hun smartphone!

 

Andere belangrijke functies

 • Intelligent Passeersysteem (laat u weten wanneer er iets abnormaals plaats vindt)
 • Penalty- en bonussysteem
 • Ongelimiteerd aantal karts
 • Beste tijden voor groepen (volwassenen, kinderen, bedrijven, enz.)
 • Beschikbaar voor Tablet PC
 • Verschillende beveiligingsniveaus met logins voor medewerkers
 • Garagefunctionaliteit (niveauwaarschuwingen, onderdelen, rijtijd karts)
 • Moderne en gebruikersvriendelijke interface

 

Pay ‘n Go

Pay ‘n Go is gemaakt voor drukke kartings of grote kartcentra waar het personeel niet alle piloten in een keer kan helpen. Het is gelinkt aan het Point of Sale. Dit systeem zorgt ervoor dat piloten naar de baan gaan wanneer er karts beschikbaar zijn. De timing software beheert meerdere sessies tegelijkertijd. Zo verspilt u geen tijd tussen de sessies door en u zal de hele dag door klanten op uw circuit hebben. De voertuigen zullen bijna voor de volle 100% bezet zijn.

Wilt u een hoger niveau van veiligheid aan uw track bieden, op personeelskosten besparen en de fun factor van uw klanten verhogen? Kart Positioning is het systeem dat u zoekt!

Neem contact met ons op voor en offerte