Op bedrijfsniveau maar ook individueel hebben wij een grote toewijding tegenover het milieu en de planeet in het algemeen. SMS-Timing stelt regels op voor zijn werknemers in verband met het milieu en de bescherming ervan. Dit is maar een klein gebaar maar wij geloven dat dit toch een verschil kan maken.
 

Energie

Alle lichten in onze kantoren worden ‘s nachts en in het weekend uitgeschakeld. We proberen ook het daglicht zoveel mogelijk te benutten in plaats van direct de verlichting aan te zetten. 
Het volgende gaat verder in dezelfde trend. Alle computers en schermen worden op het einde van de dag uitgeschakeld, in plaats van ze gewoon op slaapstand te zetten. Bovendien zetten we altijd eerst deuren en ramen open als het te warm is voordat we overwegen de airco te gebruiken.

Kantoorbenodigheden

Het papier wordt systematisch herbruikt. Uitgeprint papier, dat niet langer nodig is, wordt gebruikt als kladpapier; papier wordt niet weggegooid zolang er nog een zijde bruikbaar is.
SMS-Timing verstuurt zijn offertes en facturen liever digitaal dan ze af te printen en per post te versturen. Op deze manier wordt het onnodig verbruik van papier serieus beperkt. 
Omdat elke werknemer op kantoor eet, hebben wij afwasbare borden (die worden afgewassen in Bio-stand, zo wordt er minder energie en water verbruikt) in plaats van wegwerpmateriaal. Veel afval wordt zo vermeden.

Recycling

Al het vuilnis wordt gescheiden voor recycling. Elke werknemer heeft één vuilnisbak voor papier en een andere voor plastic en PMD, dat later nog gescheiden wordt. Bovendien wordt het glas ook apart gehouden om te recycleren. 
Toner en inkjet cartridges worden in een speciale doos bewaard ten behoeve van een goed doel (Artsen Zonder Grenzen). Bovendien staan alle computers ingesteld op zwart-wit printen. Zo vermijden we een teveel aan kleurprints, wat slechter is voor het milieu omdat de chemicaliën die in de cartridges zitten erg giftig zijn.

Transport

Op gebied van transport gebruiken we zoveel mogelijk de fiets om ons te verplaatsten.