Kart Positioning

Kart Positioning

Kart Positioning is een revolutionair tracking systeem van SMS-Timing. Gemaakt om de veiligheid te verhogen, personeelskosten te besparen en de entertainmentwaarde te verbeteren. De software werkt met een extra transponder op uw kart en antennes rondom de baan. Het stelt u in staat alle karts te tracken en te zien wie in welke kart rijdt. Daarmee opent zich een wereld van mogelijkheden!

 

 

Verhoog de veiligheid op uw baan

Kart Positioning to increase safety on your track.De belangrijkste functionaliteit van Kart Positioning is het voorkomen van incidenten. De beste manier om te besparen in vervanging van kartonderdelen en baanafzetting, is de Crash Detection and Lights Activation mogelijkheden. Wanneer een kart op de baan stopt, zal het systeem alle karts die in de directe omgeving komen, gelijk vertragen en de gele lampen automatisch activeren.

Zodra de gestopte kart weer opnieuw gaat rijden, worden de lichten weer uitgezet en alle vertragingssystemen weer uitgezet. In het geval dat een kart in de verkeerde richting rijdt, worden alle karts gestopt en zullen de lampen aangaan. Daarnaast geeft het systeem u inzicht in gevaarlijke bochten (hoeveel crashes komen voor, hoe lang duurt het verhelpen van een crash gemiddeld) zodat u uw baan kan optimaliseren.

Bespaar personeelskosten

Kart Positioning to save personnel costs.

De Timing software weet welke rijders in de volgende heat zullen rijden en omdat de Kart Positioning software weet welke karts voor de volgende heat beschikbaar zijn, kan de toewijzing van de karts automatisch gebeuren. Het Pit Display laat de namen, foto’s en kartnummers zien, zodat alle rijders precies weten in welke kart zij in moeten stappen.

Dankzij de Crash detection is minder baanpersoneel benodigd om de heats te begeleiden, omdat de impact van incidenten wordt beheersd. Het is mogelijk om per rijder een speed lock in te stellen, zodat de rijders altijd starten met een bijpassende snelheid. Zo kan een beginner de laagste snelheid krijgen en hogere snelheden ‘unlocken’ als een vooraf bepaalde rondetijd wordt behaald. Het systeem onthoudt deze instellingen ook voor de toekomst.

Verhoog de entertainmentwaarde

Voor uw gasten is de meest zichtbare functionaliteit van het Kart Positioning Systeem de visualisatie van de TV-schermen. In uw bar/restaurant kan iedereen exact volgen wat er op de baan gebeurd. Gecombineerd met de Live-Timing op de HDTV software  of smartphone, geeft Kart Positioning meer mogelijkheden, zelfs voor de toeschouwers!

Kart Positioning for your karting center.

Ook voor de rijders zijn extra, gepersonaliseerde functionaliteiten aanwezig. Als een rijder het scoreboard passeert ziet hij zijn eigen naam, foto en rondetijden op het scherm.

Daarnaast is het mogelijk verschillende virtuele loops op te zetten, zoveel als u wilt. Loops en decoders zijn dus niet meer nodig om tussentijden te kunnen weergeven.

Neem contact met ons op voor een offerte